2011. július 31. vasárnap, 15:06
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Napfény, homok, labda – a strandfoci bajnokságokban debütáltak játékvezetőink

Mint arról korábban honlapunkon is beszámoltunk, az idei strandlabdarúgó bajnokságok küzdelmeinek lebonyolításához a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes albizottsága a futsal szakágban tevékenykedő játékvezetőket kérte fel, illetve a parketten már bizonyító kollégákat próbálták a homokra csábítani. A Pest megyei játékvezetők közül többen is kedvet kaptak a sportágban való működéshez, így már július elején megmérethették magukat a plázson. A pmlszjb.hu-nak Moldván István és Mikus Zoltán mesélt a „nyári kalandról”.

„Július 3-án mutatkoztunk be a Strandfoci NB I-ben. Én a Goldwin Plus – SIVA-MONT mérkőzésen, ami a forduló rangadója volt” – mondta érdeklődésünkre Moldván István. A jelzővel bizonyára nem túlzott a játékvezető, hiszen a mérkőzés kemény, két kiállítást is eredményező találkozó volt, ahol elkelt a már NB I-es futsal-játékvezető rutinja és higgadtsága.

 

Mikus Zoltán a Szász Term-Bonyhád mérkőzésen működhetett, s neki papíron talán valamivel könnyebb dolga volt, az elmondások alapján azonban ez a találkozó igen kemény volt és szoros csatát hozott. „A helyszín Siófoki Strandfoci arénában volt ami 800 néző befogadására alkalmas” – ejtett pár szót a stadionról Mikus Zoltán. „Ez a játéktér 40 centiméter mély homokkal – a szabályoknak megfelelően – épült idén, igazán gyönyörű létesítmény. Ami viszont külön élmény egy ilyen versenyen, az a hangulat, a napsütés – és nem utolsó sorban – a szurkoló bikinis hölgyek látványa” – fűzte hozzá csibészes mosollyal a sokat tapasztalt sípmester.

A következő megmérettetésre sportbarátaink számára július 9-10-én került sor, amikor – a nemzeti bajnokság mellett párhuzamosan futó amatőr liga – a Grand Prix első állomásán működhettek. A háromállomásos megmérettetés első fordulójára Balatonlellén került sor, ahol Moldván és Mikus 13-13 mérkőzésen fújhatta a sípot. Sőt, Moldván a döntőben, míg Mikus a bronzmérkőzésen működhetett.

„Pokoli meleg volt, és égető homokban fújtuk a jó színvonalú, változatos meccseket” – mesélte Moldván István. „Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy szinte első alkalommal már ilyen feladattal bíztak meg minket. Igyekszünk jó hírünket vinni, és ezt talán a döntőbeli szerepünk is mutatja. Így izgalommal várjuk a folytatást…”

A strandlabdarúgó NB I. idei bajnoki küzdelmei az un. nagydöntővel érnek véget augusztus 5-7 között Siófokon. Reményeink szerint frissen bizonyított sportbarátaink ezen a rendezvényen is fontos szerepet kapnak, amelyről igyekszünk majd részletesen beszámolni.

 

Utolsó módosítás 2011. július 31. vasárnap, 15:40

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Kép galéria

Vissza az oldal tetejére