2011. július 03. vasárnap, 16:45
Értékeld ezt a cikket
(1 Szavazat)

Gaál Gyöngyi nagyot hibázott, hatalmas a nemzetközi sajtóvisszhang - VIDEÓVAL

Gaál Gyöngyi Gaál Gyöngyi worldreferee.com

A női világbajnokság mai versenynapján Ausztrália küzdelmes mérkőzésen ugyan legyőzte Egyenlítői Guineát, de sajnos a világsajtó most nem a játékosok teljesítményét, hanem a magyar játékvezető érthetetlen hibáját ecseteli.

 

Amint az alábbi videón is látszik, a mérkőzés 15. percében 1-0-ás ausztrál vezetésnél egy lövést követően az egyenlítői-guineai Bruma a kapufáról visszapattanó labdát két kézzel megfogta, majd kis ideig tartogatt, végül a földre dobta. Bár a játékvezető jól helyezkedett, látta az esetet, nem regált rá, hanem továbbengedte a játékot, így az ausztrálokat egy kétségtelenül jogos büntetőtől fosztotta meg. A miértekre a szakmai körök is keresik a választ, de bizonyára annyira hihetetlen volt maga az eset, hogy Gaál Gyöngyi egyszerűen leblokkolt, és nem a helyes döntést hozta meg.

<< A cikk folytatódik a videó után! >>

<< A cikk folytatódik a videó után! >>

A FIFA honlapja a mérkőzés tudósításában "bizarr esetnek" minősíti a történteket, míg az amerikai Bob Ley kommentátornak a clickbanked.co.uk honlapon idézett szavai szerint ez a "hozzáértés teljes hiányának kimagasló pillanata" volt. A beszámolók megemlítik, hogy a mérkőzés hivatalos ellenőre  a norvég Karen Espelund beszélt Gaál Gyöngyivel, aki sajnálatosnak nevezte hibáját, és elnézést kért érte. Ettől függetlenül a nemzetközi szövetség külön foglalkozik az üggyel, és vélhetően a legnevesebb magyar játékvezetőnő már nem kap megbízást a tornán.

Az ausztrálok középpályása, Lisa DeVanna szerint "a játékvezetők döntései nem mindig voltak pártatlanok. A VB-n egyébként sem működnek hiba nélkül a bírók, de ilyen a foci. Nekünk pedig megvannak a pontos céljaink, amelyeket el akarunk érni" zárta nyilatkozatát a játékos, csapatának 3-2 arányú győzelmét követően. Azt azonban senki sem tudja, hogy e higgadt hangnemet akkor is megőrizte volna, ha az eredmény számukra kedvezőtlenül alakul...

vvv VAN VÉLEMÉNYE? OSSZA MEG VELÜNK, KOMMENTELJE A CIKKET! vvv

Utolsó módosítás 2011. július 06. szerda, 13:43

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére