2011. június 24. péntek, 12:23
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Bizarr eset: intim testékszere miatt állították ki a játékost - VIDEÓVAL

Az ausztrál amatőr liga június 19-i fordulójában a Swinburne Egyetem Tartalékosok és az Old Hill Wanderers találkozóján állította ki a játékvezető a vendég csapat kapitányát, Aaron Ecclestont.

A Sydney Morning Herald beszámolója szerint Ecclestont ágyékon találta a labda, amely olyan fájdalmasan érintette, hogy hosszú ideig fetrengett a földön. Mikor fájdalma alábbhagyott, nemes egyszerűséggel letolta nadrágját, hogy ellenőrizze, "meg van-e még" nemesebb testrésze. A találkozó játékvezetője ekkor észlelte, hogy az intim területen a játékos testékszert visel. Mivel a szabályok értelmében a játékosok olyan kiegészítőket, ékszereket nem viselhetnek, amelyek rájuk, vagy játékostársaikra veszélyesek, a sípmester utasította Ecclestont, hogy menjen le a játéktérről, és távolítsa el a nem engedélyezett ékszert.

Ezt követően kapta a játékos első sárga lapját, mert úgy tért vissza a játéktérre, hogy azt a játékvezető nem engedélyezte, majd a spori le akarta ellenőrizni az ékszert, ezért a játékost a klubházba invitálta. Mivel utóbbi nem volt - személyiségi jogaira hivatkozva - nem volt hajlandó megmutatni féltett testtájékát, a játékvezető feltételezte, hogy az ékszer még mindig a "helyén van". Így tértek vissza a játéktérre, ahol ezért a játékos megkapta második sárga lapját, és a kiállítás sorsára került.

<< A cikk folytatódik a videó után! >>

<< A cikk folytatódik a videó után! >>

Az esetet a nézők egyike rögzítette videóra, és megosztotta a világhálón, amely gyorsan elterjedt és megmosolyogtatta a futball iránt érdeklődőket. Eccleston nem volt ettől felhőtlenül boldog, twitter oldalán osztotta meg véleményét: "Nem gondoltam, hogy ez a hír ilyen gyorsan szárnyra kap... Anyukám bizonyára nem lesz ettől túl boldog!"

A mérkőzés fenti történései természetesen kétes hírnevet biztosítottak az Old Hill Wanderers FC számára is, így a klub kénytelen volt közleményben fordulni a nyilvánossághoz. Honlapjukon elismerték, hogy a játékvezető jól döntött, és elnézést kértek mind tőle, mind a játékosoktól, mind pedig a szövetségtől, hogy kapitányuk viselkedése ilyen kellemetlen következményeket teremtett.

A megyei játékvezetésben sem ismeretelen a probléma, hogy a játékosok a ruházat alatt, nem látható helyen ékszereket viselhetnek. Sőt, több megyei játékvezető is rendszeresen ékesíti magát ilyen tárgyakkal. Honlapunk megkeresésére az egyik, a megyei bajnokságokban már évek óta működő kollégánk az esettel kapcsolatban név nélkül osztotta meg véleményét. "A szabályok értelmében a játékvezető döntése hibátlan. Kívülállóként, emberileg azonban nehéz lehet megérteni. Velem is előfordult már, hogy meccs közben viseltem ilyen 'cuccot', viszont mára már tudom, hogy egyes esetekben nem csak kényelmetlen, de veszélyes is lehet. Bizonyára ez a játékosnak is örök tanúlság, és nem lesz vele többé hasonló probléma."

A kiállítás ellenére a találkozót a vendélg Old Hills nyerte 3-0-ra. Hogy a játéktéren volt-e még valakin testékszer, nem derült ki.

A cikk az oldal alján kommentálható!

 

Utolsó módosítás 2011. június 24. péntek, 13:29

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére