2011. június 17. péntek, 19:58
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Hatalmas fiaskóba futott a játékvezető-válogatott

Németh Keve küzdött, gólt szerzett - de ez is kevés volt Németh Keve küzdött, gólt szerzett - de ez is kevés volt Máté Attila

Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos, pünkösdi Horváth Ákos emléktornát, a Vecsés FC sporttelepén. Az idei összecsapást a Kristóf Péter és Fenyvesi Szabolcs által jegyzett Pest megyei Játékvezető Válogatott bizakodva várta, hiszen tavaly sikerült megnyerni a kupát, így ezúttal címvédésre készült a csapat. Ellenfeleik pedig a torna történetében szokásosnak mondhatóak voltak, hiszen ezúttal is részt vett a Magyar Orvosok Válogatottja, valamint Vecsés színeiben ezúttal a Vecsési Old Boys all-star összeállítása lépett a gyepre.

A torna Pünkösd-hétfő délelőttjén, tíz órakor indult Janitz Gergő sípszavára, aki maga is a Horváth Ákos díj kitüntetettje. A mérkőzések jó hangulatban, népes, mintegy száz néző előtt zajlottak, ragyogó időben. A részt vevők és a nézők közül is többen gyermekeikkel, párjukkal érkeztek, így elmondható, hogy az emléktorna szomorú kötelességből immár rangos családi sporteseménnyé avanzsálódott.

A játékvezetők első mérkőzésüket a mindig rangos riválisként számon tartott orvosok ellen kezdték. A találkozó előtt Kristóf Péter részletekbe menő taktikai utasításokkal látta el „fiait”, s bár sérülés miatt több alapemberét is nélkülöznie kellett, nem feltartott kézzel küldte pályára csapatát. A komoly taktikai felkészülés a mérkőzést vezető játékvezetői hármasról is elmondható volt, hiszen Janitz játékvezető személyre szabott utasításokkal látta el asszisztenseit, Simon Tamást és Nagy Jánost. A sípmester név szerint kitért a játékvezetők hátvédsorára, majd magvas gondolattal zárta a mérkőzés előtti megbeszélést, mondván „ha sérült van a játéktéren, nem kell orvos, úgyis van a pályán tizenegy…”

A presztízsmeccs a játékvezetők számára kezdődött bíztatóan, egy előreívelt labdát Hajdú Gusztáv határozottan szerzett meg, melynek során védője földre került. Mozdulatát ugyan Nagy asszisztens szabálytalannak látta, de Janitz Gergő felülbírálva kollégáját továbbengedte a játékot, így Hajdú az orvosok büntetőterületén belülre játszotta magát, majd a labdát a kapuba juttatta. A doktorok igazolták a tézist, hogy az adrenalin elnyomja a jó modort, mivel az eset után többen nem éppen irodalmi stílusban kérték számon a játékvezető döntését, míg néhányan már beutalót írtak volna a sípmesternek a szemészetre, vagy egyenesen a kórbonctanra kívánták bemutató alanynak, a sípmester azonban határozottan elhárította a kritikát, és megadta a gólt.

Az eset feltüzelte az orvosokat, és intenzív nyomás alatt tartották a továbbiakban a játékvezetők kapuját. Sajnos időközben a játékvezetők góllövője komolyan megsérült, így kénytelen volt elhagyni a pályát és a továbbiakban csak csendes szemlélője lehetett a történéseknek. Hajdú a lelátóról figyelte, ahogy az orvosoknak folyamatosan több ígéretes helyzetet sikerült kialakítaniuk. Ennek eredménye sem váratott sokat magára, az első félidő hajrájában kihasználták Boros Zoltán újabb helyezkedési hibáját, és előretörve a jobb fölső sarok felé irányzott nem túl sikeres lövést küldtek a kapura. A hálóőr, Gyikó Tamás meg sem próbált dacolni a gravitációval, így a labda akadálytalanul jutott a kapuba, ezzel egyenlítést hozva a doktoroknak. A pihenő a doktoroknak jött jobban, a második játékrészben felőrölték a játékvezetőket, és végül 5-1-re verték a teljesen szétesett társaságot. A lendület pedig kitartott, hiszen a következő mérkőzésen izgalmas csatában, 4-3-ra győztek a vecsésiek ellen, ezzel biztosítva tornagyőzelmüket.

A játékvezetők a Vecsési Old Boys ellen javíthattak volna, azonban Fortuna és a tudáskülönbség nem engedett utat ez irányú vágyaiknak. Az egyetlen bevethető kapus, Gyikó Tamás a mérkőzés 17. percében szintén megsérült, így helyette az addig a mezőnyben ténykedő Pánti Tamás állt a kapuba. Ennek eredményeként a vecsésiek a szünetben már 4-2-re vezettek. A játékvezetők ugyan megpróbálták a lehetetlent, de végül Moldván István duplája, illetve Németh Keve és Oláh Gábor 1-1 találata sem volt elég a pontmentéshez, a Vecsés Old Boys 5-4-re győzött, így megszerezte a második helyet, míg a játékvezetők ugyan dobogós helyen, de utolsóként végeztek.

A kupa így ismételten az Orvos Válogatott gyűjteményét gazdagítja, és a játékvezetők számára újabb egy év áll rendelkezésre, hogy saját rendezvényükön diadalt arassanak.

 

A rendezvényen készült fotókat lejjebb láthatja  a galériában, videóbeszámolónk a napról hamarosan!

Utolsó módosítás 2011. június 17. péntek, 20:06

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Kép galéria

Vissza az oldal tetejére