2011. június 17. péntek, 19:51
Értékeld ezt a cikket
(3 szavazat)

Több százan búcsúztatták Oláh Róbertet

In memoriam Oláh Róbert In memoriam Oláh Róbert pmlsz.hu

Június 16-án délután Kisnémediben rengetegen, kisebb csoportokban, csendesen beszélgetve sétáltak a temető irányába. Az úton polgárőrök és rendőrök igazították útba az érkezőket és irányították a szokatlanul nagyszámú gépkocsit a nem erre a forgalomra tervezett kis utcákon. A ravatalozó lépcsőjét már jóval a szertartás kezdete előtt elborították a koszorúk, csokrok, az emlékezés virágai. Látható volt, hogy a kis közösség nagy szülöttjétől búcsúzott e napsütéses délutánon…

A délután öt órakor kezdődő temetésen több százan, családtagok, rokonok, közeli és távoli jó barátok, ismerősök, munkatársak vettek végső búcsút a 39 éves korában június 6-án súlyos betegség következtében elhunyt Oláh Róberttől, a Vác Térségi Versenyrendezési Bizottság elnökétől, a megyei I/B-osztály, Északi csoportjában idén bajnoki címet szerző Kisnémedi egykori szakosztályvezetőjétől, korábbi játékos-edzőjétől.

A katolikus egyház szokásai szerinti szertartást követően a gyászoló társadalmi szervezetek nevében először Ofella Zoltán, a Vác VLSE korábbi elnöke emlékezett meg Oláh Róbertről. „Robi azt mondta, nem az számít, ki halt meg, hanem az, hogy mit hagy maga után. Ő egy olyan személy volt számunkra, aki követendő példát, és betölthetetlen űrt hagyott számunkra” – mondta a sportvezető a ravatalnál.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága nevében Benkő Tamás igazgató mondott rövid beszédet, kiemelve, hogy Oláh Róbert halála számára a személyes érintettségen túl olyan mérvű szakmai veszteség is, amely a megyei labdarúgó életben sem múlhat el nyomtalanul. „Robi mindig segítette, támogatta a megye sportéletét, a labdarúgásért élt és dolgozott. Ezért őt soha nem feledhetjük, és soha nem is feledjük el” – zárta megrendülten beszédét az igazgató.

Megemlékezett az elhunytról Edelman György, Kisnémedi község polgármestere is, aki elmondta, hogy Oláh Róbert személyében a falu egyik díszpolgárát veszítette el.

A gyászolók között ott volt Nagy Feró rockzenész, a Beatrice együttes frontembere is, akinek anno önéletrajzi könyvének megjelenését is támogatta Oláh Róbert és kispályán is rendszeresen együtt futballoztak, mi több, a kapcsolatuk kifejezetten baráti volt. Szintén megjelentek a régi barátok, csapattársak is, így többek között Davcsó Károly, valamint Bene Zoltán is. A Szövetség részéről tiszteletét tette Jakab Béla tiszteletbeli elnök, Fekete Miklós társadalmi elnök, valamint több játékvezető is, mint Dorozsmai Lajos, Zagiba Ferenc, Németh György, Hegedűs János, illetve a Vác Térségi Versenyrendezési Bizottság területén működő kollégáik.

A temetést követően az elhunyt emlékére engesztelő szentmisét tartottak a kisnémedi templomban, illetve állófogadással emlékeztek meg róla a Polgármesteri Hivatalban.

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére