2011. május 31. kedd, 19:00
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

"Senki ne gondolja, hogy most már minden döntőt mi fogunk vezetni" - VIDEÓVAL

Kassai Viktor az adásban Kassai Viktor az adásban MTVA/Magyar Televízió

Kassai Viktor szerint ha egy 39 kamerával rögzített meccs után az UEFA elnöke és a két csapat is elégedett a játékvezetéssel, akkor nekik semmi okuk arra, hogy ne legyenek azok.

A szombati Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő magyar játékvezetője erről az m1 Az Este című műsorában beszélt. Nála fiatalabb játékvezető még nem volt a BL-döntők történetében, teljesítményével mindkét fél rajongói elégedettek voltak.

Kassai Viktor 1993-ban vezette első felnőtt mérkőzését, az Ászár-Császár körzeti bajnokit. "Ez egy bizonyíték arra, hogy mindenki ott kezdi, az alapoknál, és szerencsére sikerült felérni a piramis csúcsára."

Kassai Viktor szerint tehetség nélkül nem lehet profi teljesítményt elérni, ezt muszáj fejleszteni, ehhez pedig kitartás és alázat kell. "A legfontosabb, hogy sok munka kell hozzá, jó kollégák és jó csapatmunka."

A magyar játékvezető tisztában van azzal, hogy a BL-döntő után az elvárások egyre nagyobbak lesznek, de vannak kisebb feladatok is. "Senki ne gondolja azt, hogy most már minden döntőt mi fogunk vezetni. Mi azon dolgozunk, hogy ezt a szintet megtartsuk, és nem csak döntőkben gondolkodunk." Kassai elmondása szerint minden feladat egy újabb kihívás. "Ha vezetünk az NB I-ben majd, akkor sem ronthatjuk el a nevünket, nem adhatjuk alább, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, minden meccset most már még inkább komolyan kell vennünk, még jobban kell teljesítenünk, éppen azért, mert már nevet szereztünk magunknak."

Az ominózus - vétlen - kezezésekkel kapcsolatos kérdésre válaszolva Kassai elmondta: "Hiába hozunk egy meccsen kétszáz jó döntést, mindig lesz kettő-három, amit az ember kétségbe von, hogy esetleg ott volt egy kezezés, esetleg ott volt egy szabálytalanság, vagy egy szögletet elnéztünk. Ezzel együtt kell élni. Tőlünk mindig azt várják el, hogy minden helyzetben tökéletesen döntsünk, úgy gondolom, hogy ez szinte lehetetlen. A legfontosabb az, hogy ha egy 39 kamerával rögzített mérkőzésen az UEFA-elnök és a két csapat is elégedett volt, akkor nekünk nincs okunk, hogy ne legyünk azok."

A teljes interjúért görgessen lejjebb!

forrás: MTI Új Média

Utolsó módosítás 2011. május 31. kedd, 19:25

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Kapcsolódó Videó

Kassai Viktor az Estében MTVA - Magyar Televízió
Vissza az oldal tetejére