2011. május 30. hétfő, 19:14
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

"Aki nem határozott, azt megeszik a játékosok" - VIDEÓVAL

Kassai Viktor korán kelt. A Duna Televízió reggeli műsorában vendégeskedett a múlt szombati BL-döntő játékvezetője.

 

 


Kassai elmondta, hogy eredetileg a Németország-Uruguay barátságos mérkőzést vezette volna és éppen arra hangolódott, amikor telefonon kapta az értesítést, hogy az UEFA rá bízta a BL-döntő dirigálását.

Mint arról korábban már a telesport.hu is beszámolt a játékvezetőkre nagyon vigyáznak, ám Kassai szerint ez egy kicsit túl van misztifikálva.
„Tulajdonképpen csak arról volt szó, hogy nem volt szabad elárulni, hogy mi vezetjük a BL-döntőt és nem mondhattuk meg senkinek, melyik szállodában lakunk.
Nem vigyáztak ránk biztonsági őrök, csupán a helyi szövetségtől volt mellettünk egy kísérő.”

Viktor arról is beszámolt, hogy londoni tartózkodásukba egy könnyed városnézés is belefért.

A szállodai körülményekről arról számolt be a játékvezető, hogy számukra csak az a fontos, hogy legyen hol aludniuk, legyen mit enniük és legyen idejük megfelelően felkészülni az adott összecsapásra.

Kassai szerint a mostani feladat annak volt a megkoronázása, hogy 2010. augusztusától nyolc meccsen bizonyítottak nagyobb hiba nélkül

Az olimpiai döntő, a vb-elődöntő, és a BL-döntő összehasonlítását firtató kérdésre arról számolt be Kassai, hogy ezt egy folyamatnak kell tekinteni.
„Mindegyikből következik a másik. Az olimpia mérföldkő volt, hiszen ott figyeltek fel ránk igazából.”

Kassai Viktor és csapata 90 ezer ember előtt szerepelt és bizony ez igen nagy kontraszt a hazai bajnokikon tapasztalt párezres nézőszámmal szemben
„Nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, hogy mennyien néznek, hanem a pályán történteket kell figyelnünk.
Szerencsére mindannyian vezettünk már több tízezer ember előtt.”

Hogy viszonyultak a játékosok a magyar játékvezetőhöz?
„Nem foglalkoztak különösebben velünk és szerintem ez a jó”

„Szerencsére a nemzetközi médiában sem velünk van tele a sajtó, továbbá a BL-döntő játékvezető-ellenőre, Pierluigi Collina is elégedettségének ad hangot, amikor a meccs végén bejött hozzánk az öltözőbe. Szerintem jól működtünk.”

Kassai azt is elárulta, hogy a játékosok határozzák meg, hogy milyen a meccs hangulata és „csak” rajtuk múlik, a játékvezető zsebéből mikor kerülnek elő a lapok.

Az esetleges hibákkal, tévedésekkel kapcsolatba pedig azt mondta a játékvezető, nincs idő arra, hogy a 2-3 perccel korábban történtekkel foglalkozzanak.
„Az ember meg győződik arról, hogy a világ legjobb ítéletét hozta…
Aki nem határozott, azt megeszik a játékosok!
Az első perctől kezdve úgy kell fellépni, hogy éreztetjük, mi irányítjuk a mérkőzést.”

A példakép szerepről pedig az alábbiakat mondta a BL-döntő játékvezetője:
„A gyerekek még mindig futballisták szeretnének lenni. Mi is azok szerettünk volna lenni és mi is szerettünk volna játékosként eljutni a BL-döntőbe, de nekünk csak ezzel kellett beérni.”

Kassai Viktor a korareggeli beszélgetésben még visszaemlékezett az első felnőtt bajnoki mérkőzésére – amikor elmondása szerint nem volt még ennyire magabiztos –, illetve beszélt Puhl Sándor és Vágner László, a pályafutásában eltöltött szerepéről is.

(telesport.hu)

A teljes beszélgetés megtekinthető alább!!! A videóért görgessen lejjebb!

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére