2011. május 27. péntek, 13:59
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Webb szerint Kassai jó döntés

Howard Webb Howard Webb livemanutedblog.wordpress.com

A tavaly nyári világbajnoki döntőt vezető Howard Webb szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetői jó döntést hoztak azzal, hogy Kassai Viktort jelölték ki a szombati FC Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének.

"Kicsit azért aggódom Viktorért, fiatal, de rendkívül tapasztalt bíró - olvasható a Guardian című napilap honlapján a 39 éves Webb nyilatkozata. - Kiválóan szerepelt a világbajnokságon, elődöntőt vezethetett, a legjelentősebb szinteken is bebizonyította, hogy nagyszerű játékvezető. A Bajnokok Ligájában is jól dolgozott, azzal, hogy őt jelölték ki, elismerik a képességeit."
Webb - aki a sorozat előző fináléját, az Internazionale-Bayern München találkozót vezette - úgy véli, Kassaira óriási élmény vár: "Fantasztikus hangulat lesz a Wembley Stadionban, két nagyszerű szurkolótáborral. Remélem, lesz alkalma arra, hogy kiélvezze ezt a lehetőséget, ugyanis kiváltság egy ilyen mérkőzést vezetni. Biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy vezet majd, mint bármelyik más BL-összecsapáson. Úgy gondolom, pályafutása egyik csúcspontjaként tekint majd vissza az összecsapásra."
A 35 éves Kassai minden idők legfiatalabb játékvezetője lesz a BL-döntőben,  munkáját Erős Gábor (40 éves) és Ring György (30) asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) segíti majd, s Vad II István (32) lesz a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst (biztonsági tartalékot) jelölt Kispál Róbert (42) személyében.
Kassai a korrekordot Pierluigi Collinától, az UEFA játékvezető bizottságának elnökétől "veszi el", aki 39 évesen dirigálta 1999-ben a Manchester United-Bayern München összecsapást.

(mti)

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére