2011. február 23. szerda, 22:14
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

A "bíróbotrány" résztvevőit hallgatta meg a fegyelmi bizottság

Február 22-én, kedden Csák János, Lengyel Kolos és Selmeczi Krisztián játékvezetői tevékenysége kapcsán hozott határozatot az MLSZ fegyelmi bizottsága. Az FB a tárgyalást elhalasztotta, az új határnap 2011. március 22., 13 óra.

 

 

Az FB kezdeményezi, hogy az MLSZ elnöksége a Fegyelmi Szabályzat 6. § (4) bekezdése alapján vegye fel a kapcsolatot FIFA-val annak tisztázása érdekében, hogy a 2011. február 9-én megtartott Bulgária-Észtország barátságos válogatott mérkőzés hivatalos nemzetek közti mérkőzésnek minősül-e, és amennyiben igen, akkor indítványozza, hogy a fegyelmi eljárást a FIFA utalja az MLSZ hatáskörébe.

A Fegyelmi Szabályzat említett passzusa a következőképp szól:

A hivatalos nemzetek közötti mérkőzésen, vagy a FIFA, az UEFA - illetve külföldi labdarúgó szövetség, sportszervezet - által szervezett bajnokságban, kupákban, tornákon résztvevő sportszervezet, labdarúgó, sportszakember által elkövetett cselekmény elbírálására az MLSZ Elnöksége akkor kezdeményezi a fegyelmi eljárást, ha fegyelmi vétség alapos gyanúja áll fenn, és a FIFA, az UEFA - illetve a külföldi Labdarúgó Szövetség, sportszervezet - nem folytatott le fegyelmi eljárást, azt az MLSZ hatáskörébe utalta, vagy annak lefolytatására az MLSZ-t kérte fel.

A szoros határidő miatt a bizonyítás felvételével, vagyis a meghallgatásokkal nem késlekedhettek a bizottság tagjai. Az FB döntését közel öt órás meghallgatás előzte meg, ezt követően született meg a testület hatáskörét tisztázni kívánó döntés.

Utolsó módosítás 2011. február 25. péntek, 22:20

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére