2011. február 20. vasárnap, 15:09
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Továbbképzésen a megyei játékvezetők

Tesztírás közben az elit keret Tesztírás közben az elit keret Máté Attila

Idén február 19-én tartotta szokásos tavaszi felkészítő kurzusát a Pest megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága, a Pest megyei Megyeháza tanácstermében, Budapesten.

A továbbképzésen a megjelent játékvezetők és ellenőrök iránymutatást kaptak a tavaszi fordulókra előirányzott szabályalkalmazási elvárásokra, illetve a szövetségi adminisztráció területén végbement változásokból adódó követelményekhez is.

A képzési nap elején Ádám Mihály JB elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd Fekete Miklósnak , a PMLSZ társadalmi elnökének negyvenöt éves játékvezetői és ellenőri munkájának elismeréseként emlékkupát nyújtott át. Az ünnepélyes pillanatokat követően a játékvezetők és ellenőrök írásban adtak számot felkészültségükről.

Ezt követően Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója ismertette a megyei szövetségek integrációja során történt változásokat, és az ezzel járó adminisztratív feladatokat. Majd Székely Ferenc, országos instruktor kapott szót, aki szemléletes előadást tartott az UEFA és FIFA által kiadott szabályismereti anyagok felhasználásával. Az egykori FIFA asszisztens a játékvezetői összműködés és a büntetőterület felügyeletének témakörében tartott prezentációjában kiemelte a szabálytalanságok megítélésének, kezelésének és büntetésének különleges eseteit, valamint az azokkal kapcsolatos eljárási módokat és szabályokat.

Varga András a PMLSZ JB elnökségi tagja az ellenőrzések ismertetése során elmondta, hogy az ellenőri keret az elmúlt szezonban bővült, és a megye által biztosított kereteknek köszönhetően az ellenőrzések száma is emelkedett a korábbiakhoz képest. "Hétvégenként átlagosan tizenkét találkozóra küldtünk ellenőröket, így a teljes megyei keret mintegy nyolcvan százalékát sikerült legalább egyszer ellenőriznünk" - említette a konkrétumokat. Majd kiemelt néhány ellenőrzést, melyek kirívóak voltak és azokat részletesen elemezte a játékvezetők számára.

A szakmai nap végén, míg az ellenőrök külön vonulva kaptak eligazítást a szezonra, a játékvezetők kötetlen beszélgetés formájában vitatták meg az aktuális problémákat, majd Ádám Mihály zárszavát követően befejezték a továbbképzési napot.

 

Utolsó módosítás 2011. február 25. péntek, 21:02

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Kép galéria

Vissza az oldal tetejére