2011. február 14. hétfő, 19:57
Értékeld ezt a cikket
(1 Szavazat)

Az alapfokú tanfolyam vendége volt Vámos Tibor

Vámos Tibor képekkel és videoval is színesítette előadását Vámos Tibor képekkel és videoval is színesítette előadását Máté Attila

Nem mindennapi élménnyel gazdagodhattak az alapfokú játékvezető tanfolyam hallgatói, hiszen a dél-afrikai világbajnokságot megjárt és ott elődöntőn közreműködő Vámos Tibor FIFA-asszisztens tartott színes előadást február 14-én, a PMLSZ székhelyén.

 

 

Kassai Viktor állandó segítője nem tagadta meg önmagát, tapasztalt előadóként, mondanivalóval és relikviákkal alaposan felkészülve állt a hallgatóság elé. A résztvevők hallhattak karrierjének fontosabb állomásairól, a BLASZ-ban szerzett tapasztalatairól, és a neves nemzetközi mérkőzések kulisszatitkairól is. Természetesen a legtartalmasabb beszámoló a világbajnokságról szólt, amely minden bizonnyal karrierje csúcsát jelenti., hiszen elmondása szerint a korhatár miatt a következő világbajnokságon már nem működhet.

A civilben angol-történelem-orosz szakos tanár, iskolaigazgató videobejátszásokkal is színesítette a találkozót, melyekből betekintést nyerhettek a játékvezetők felkészülésébe, a világbajnokság izgalmas, szép, vagy éppen nehéz pillanataiba. Ezekben szép számmal szerepelt a magyar játékvezetői hármas is, amely szintén jelzi kollégáink megbecsülését és elismertségét.

Az előadás végén a jelenlévők kérdéseket tehettek fel, amelyek között akadtak a szakmával és a magánélettel kapcsolatos érdeklődések is. Vámos Tibor a kérdésektől függően hol részletesebben, hol diplomatikusabban válaszolt és élt vele, hogy kollégáit véletlenül se minősítse. A torna vitatható ítéleteit feszegető kérdésekre Frank de Bleckere-t idézte: "A világbajnokság megváltoztathatja az életedet... Franknak igaza volt, mi nyertünk ezen a tornán, hiszen négy csodálatos meccset kaptunk, amit közmegelégedésre tudtunk levezetni, de mások sajnos sokat veszítettek. Ilyen a játékvezetés, karrierek múlnak egy másodpercen, vagy elnézett pillanaton."

A találkozó után Ádám Mihály JB-elnök és Oláh Gábor országos játékvezető megköszönték Vámos Tibornak, hogy elfogadta a meghívást és kisebb ajándékcsomaggal kedveskedtek az előadónak. Ezt követően a hallgatók testközelből szemlélhették meg a relikviákat, többek között a vuvuzelát,  vagy az USA-Ghána mérkőzés meccslabdáját, valamint többen éltek az alkalommal és könyvükbe aláírást kértek Vámos Tibortól.

A tanfolyam február 16-án, gyakorlati képzéssel folytatódik a Fáy utcai Ilovszky-stadionban, ahol 17.30-tól edzőmérkőzésre hivatalosak a vizsga előtt állók.

Utolsó módosítás 2011. február 20. vasárnap, 17:14

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Kép galéria

Vissza az oldal tetejére