2010. december 01. szerda, 19:51
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Bede Ferenc elbúcsúzott

Az elmúlt évek egyik meghatározó játékvezetője, Bede Ferenc 2010. november 27-én a KTE-Ereco - MTK Budapest bajnoki mérkőzésen fejezte be aktív pályafutását. A hosszú évek munkáját a helyszínen Vágner László, az MLSZ JB elnöke és Huták Antal alelnök, valamint a résztvevő csapatok köszönték meg a kiváló sportembernek.

Bede Ferenc 1984 decemberében tette le az alapfokú játékvezetői vizsgát a BLSZ-ben, majd a ranglétra végigjárása után került fel az országos keretbe. A 17 évi NB I-es kerettagsága alatt 271 alkalommal volt lehetősége kikísérni a csapatokat élvonalbeli találkozóra, ez a szám a magyar játékvezetés történetében egyedülállónak számít. Mindenki elismerte szakértelmét, erkölcsi fedhetetlenségét, emberi tisztességét. A búcsúmérkőzését is ennek szellemében dirigálta.

Bede Ferenc közel 10 évig volt tagja a FIFA-keretnek, majd ezt követően az utóbbi négy évben - itthon és külföldön - tanácsaival, példamutatásával segítette a fiatalok előrejutását, és Kassai Viktor állandó tartalék játékvezetőjeként állt helyt rangos találkozókon.

A Játékvezető Bizottság természetesen számít arra, hogy a tapasztalt sípmester továbbra is segíteni fogja a bizottság és játékvezetők munkáját.

Az egész labdarúgó- és játékvezető társadalom nevében: KÖSZÖNJÜK.

forrás: mlsz.hu

Utolsó módosítás 2011. február 20. vasárnap, 17:12

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére