2010. december 05. vasárnap, 13:00
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Perepatics Lilla az első női futsal világkupán

Szinte megszokott, hogy hazánk egyetlen FIFA futsal játékvezetőnője folyamatosan sporttörténelmi pillanatok részese. Perepatics Lilla számára már megadatott, hogy részt vegyen több válogatott mérkőzésen, illetve karrierje eddigi csúcsaként dirigálhatta a világbajnok brazil válogatott mérkőzését is. Most pedig részese lehet a FIFA által is elismert első felnőtt női világkupa küzdelmeinek december 6-a és 11-e között Spanyolországban.

A fiatal játékvezetőnő vasárnap reggel indult útnak – s remélhetőleg a spanyol légiirányítók sztrájkja sem fogja megakadályozni, hogy végül el is érje célját, és gond nélkül eljut Madridba. Honlapunk még az utolsó pillanatok egyikében érte el, úgymond egy csomagolás közbeni rövid interjút kérve tőle kérdeztük a nagy eseményről és küldésének hátteréről.

„Persze nagy öröm számomra és meglepetésként is ért egy kicsit, hogy számítanak rám” – adta meg első kérdésünkre a választ. Érthető is az öröm, hiszen az esemény rangját az adja, hogy a nemzetközi szövetség első alkalommal rendezi meg a tornát, nyolc nemzet részvételével. Két csoportban bonyolítják a selejtezőköröket, az egyikben Brazília, Portugália, Thaiföld, és Venezuela, míg a másikban Guatemala, Japán, Oroszország és a házigazda spanyolok legügyesebb lányai csapnak össze a továbbjutásért.

„Nyolc játékvezető között kértek fel a tornán való szereplésre, ebből négy spanyol, egy horvát, egy portugál, akik férfiak, illetve még egy olasz lány. Pozitívan várom a megmérettetést, és remélem sikeres lesz majd a szereplésünk." A bizakodásra van is oka, mivel a küldő bizonyára nem hagyja ki, hogy a torna folyamán a két lányt egyszerre dobja a mély vízbe, s mivel Perepatics kiválóan bírja az olasz nyelvet, kommunikációs gondja nem akadhat talján kolléganőjével. Persze a kijelölt keretből nem csupán Francesca Muccardoval találhatja meg könnyen a hangot, hanem Roberto Graciaval is, akivel tavaly áprilisban már fújhatta a sípot a Borsodi Kupán, és a jó nevű spanyol játékvezető több fórumon is elismeréssel nyilatkozott teljesítményéről.

Perepatics Lilla a Borsodi Kupa után elmondta, hogy akkor a brazil mérkőzésre való jelölésében nagy szerepe volt Török Károlynak, aki bizalmat szavazott neki, és ezzel új lehetőségek nyíltak meg számára a nemzetközi porondon is. Hogy teljes legyen a kör – nyilván a tavalyi teljesítményt is látva – most a spanyol szövetség részéről Pedro Galan Nieto, az egykori világklasszis futsal játékvezető intézte a meghívást, melyet Lilla ismét Török Károlytól, illetve rajta keresztül kapott kézhez.

Játékvezetőnőnk december 12-én tér haza, élményeiről, tapasztalatairól akkor is szándékunkban áll majd beszámolni.

Utolsó módosítás 2011. február 20. vasárnap, 17:08

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére