2010. december 12. vasárnap, 12:46
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Beszámoló a VI. Országos Játékvezetők Tornájáról

December 11-12-én Nyíregyházán rendezték meg az immár hagyományosnak mondható országos labdarúgó-játékvezetői focitalálkozót. A hatodik alkalommal megszervezett eseményen az ország valamennyi megyéje képviseltette magát, huszadik csapatként pedig a budapesti játékvezetők mutathatták meg, hogy nem csak a síppal bánnak jól.

 

A rendezvény remek alkalom arra, hogy az ország összes tájáról összesereglett játékvezetők egy baráti találkozón vegyenek részt, hiszen ez az egyetlen lehetőség, hogy sípmestereink ilyen nagy számban találkozhassanak egymással, és ápolhassák a sportbaráti kapcsolatokat.

Szombaton reggel fél 8-kor sorakoztak fel a csapatok a megnyitóra, amelyen a házigazda Hajdó Attila köszöntötte a megjelenteket, majd Helmeczy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke üdvözölte a résztvevőket, végül Vágner László az MLSZ Játékvezető Bizottság elnöke kívánt sok sikert és sportszerű mérkőzéseket a játékvezetőknek.

A tornán küzdelmes, látványos mérkőzéseket vívtak a csapatok, a játékvezetők bebizonyították, hogy a labdával is igen jól bánnak. A két csarnokban reggeltől késő délutánig folyamatos volt a játék, estére pedig már mindenki tudta, hogy másnap hol folytathatja szereplését együttese. A csoportok első és második helyezettjei a felsőházban játszottak tovább, a többiek a 9-20.helyek sorsáról döntöttek.

A meccsek közben a JB-elnökök is összeültek, értékelték az elmúlt évet és egyeztettek a további feladatokról. Szombat este gálavacsorát rendeztek, mely során baráti beszélgetésekre és ünnepélyes pillanatokra is sor került. Az NB I-es játékvezetők itt köszöntötték az idei szezonban 271 élvonalbeli mérkőzése után búcsúzó Bede Ferencet, aki egy szép karórát és egy jellegzetes megmozdulásaiból összeválogatott tablót vehetett át 400 játékvezető vastapsa mellett. Vágner László megköszönte Bede Ferencnek az elmúlt 18 évben nyújtott kiváló teljesítményét, amellyel egyébként történelmet írt, hiszen minden idők legtöbb mérkőzését dirigáló játékvezetője lett az NB I-ben. Ezt követően a több mint egy évtizedes országos kerettagság után szintén búcsúzó Vígh Tibor vehetett át egy díszes serleget, majd Vágner László köszönte meg Hamar Lászlónak az országos JB-ben végzett kimagasló munkáját.

Vasárnap következtek a helyosztók - izgalmas és színvonalas mérkőzéseken dőlt el a helyezések sorsa. Heves megye lehengerlő produkcióval nyerte meg a tornát, kapott gól nélkül szerezte meg a végső diadalt. A második helyen Vas, a harmadikon Fejér, a negyediken Tolna végzett, utóbbi gárdából került ki a gólkirály, a tízszer eredményes Hosnyánszki Zsolt személyében.

Hetven mérkőzésen száznegyvenegy gól esett, tehát a hátsó alakzatok zöme roppant masszívnak bizonyult. A játékosok közül hetvenkilencen találtak az aktuális ellenfél kapujába. A lebonyolítási forma sajátossága, hogy veretlenül is lehetett a kilencedik helyen végezni: Somogy a csoportmeccsek során egyszer nyert és három döntetlent játszott, majd a 9-12. helyért vívott folytatásban sem kapott ki. Győr-Moson-Sopron egyetlen szerzett góllal jutott a nyolc közé, és végül a hetedik lett. A leghosszabb mérkőzés Baranya és Nógrád párharca volt, amelyen a rendes játékidőben még 1-1-re álltak a felek, büntetőkkel a baranyaiak 7-6-ra győztek az 5-8. helyért vívott derbin. A torna legjobb mezőnyjátékosa címet a vasi Borbás János érdemelte ki. Bár az utolsó helyezett Komárom-Esztergom nem ismerhette meg a győzelem ízét, a nyitányon a majdani ezüstérmes Vassal játszott értékes 1-1-et.

Ezen a hétvégén azonban nem csak a győztesek örülhettek, ki-ki megtalálhatta az öröm forrását a pályán, vagy azon kívül. Erősödtek a sportbaráti kapcsolatok, és miután a nyíregyházi szervezők kiváló munkát végeztek, minden résztvevő remek hangulatban zárta a bajnoki esztendőt.

Az eredményhirdetésen Vágner László JB-elnök, Hartmann Lajos és Arany Tamás elnökségi tagok adták át a díjakat, a legjobbak szép serleget, a végső győztes Heves megye vándorkupát vehetett át. Külön díjazták az egyénileg kimagasló teljesítményt nyújtó játékosokat is. A záróceremónián Dubraviczky Attila bejelentette, hogy jövőre Győrben kerül sor a VII. Sípmester Fesztiválra.

 

forrás: mlsz.hu

Utolsó módosítás 2011. február 20. vasárnap, 17:06

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére