2015. január 12. hétfő, 13:27
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Nem sikerült a jó szereplés

A Pest megyei JV válogatott a X. Sípmesterek Fesztiválján. A Pest megyei JV válogatott a X. Sípmesterek Fesztiválján. hbjb.hu

Sajnos elmaradt a remélt siker, de még az alapvető elvárásokat sem tudta hozni Játékvezető Válogatottunk a múlt hétvégi X. Sípmesterek Fesztiválján, Debrecenben.

Csoportbeosztásunk, valamint a felkészülés is azt mutatta, hogy csapatunk bizakodva tekinthet a csoportkör küzdelmei elé, hiszen a szabolcsi kollégák csapatától eltekintve előzetesen úgy gondoltuk, ellenfeleink legyőzésére minden esélyünk megvan. A nyitónapon voltalkalmunk meggyőződni már előzetesen is az ellenfelek játékerejéről, hiszen csoportunk mind a négy csapata megmérkőzött egymással a mi első mérkőzésünk előtt. Fejér egy gólgazdag mérkőzésen törte le a vasiak kedélyeit, míg a szabolcsiak, csak nagy nehezen gyűrték le Komárom-Esztergom fiait 2-1-re. Ez az utóbbi eredmény cáfolta a rendezők azon vélekedését, hogy a kezdet előtt csupán néhány nappal bejelentett 5x2-es kapuk alkalmazása a 3x2-esek helyett, gólgazdag találkozókat fog hozni.

Válogatottunk már előzetesen is megkapott minden támogatást a Szövetségtől, hiszen Benkő Tamás igazgató nem csupán a rendezvényt megelőző tornákra hívta meg csapatunkat, biztosította az egyen-melegítőket, polókat, és minden fórumon kiemelte a tavalyi sikereket, hanem még egy tucatnyi "szurkolóval" együtt ő is megjelent a mérkőzéseken. E szurkolók a tavalyi torna szervezésében és a csapatban tevékenykedő játékvezetőink voltak, akik a Szövetség jóvoltából mintegy jutalomként utazhattak a tornára. Rajtuk nem múlt, minden meccsen kellő hangulatot biztosítottak a mieink számára.

Így került sor nyitómeccsünkre, ahol Fejér megye gárdájával mérkőztünk meg. Az ideges kezdés ellenére megszereztük a vezetést, és ekkor még úgy érezhettük, hogy a jól ismert ellenfél számára nem teremhet babér. Sajnos nem így történt, mivel ellenfelünk gyorsan kiegyenlített, majd Rózsa Dávid fél pályán túlról eleresztett lövése utat talált Arany János kapujába, így már mi futhattunk az eredmény után. Az óra kegyetlenül pergett, és végül egy nyerhető mérkőzést csak döntetlenre hoztunk...

Az elkövetkező másfél órában a pihenés mellett volta alkalmunk látni, ahogy a magukhoz térő vasiak 2-1-re legyűrték a komáromiakat, ezzel valamelyest kiheverve a reggeli pofont, majd jött a mi mérkőzésünk a szabolcsiak ellen. Ezen a meccsen is jobban kezdtünk, a vezetést is megszereztük, ami nagyjából húsz másodpercig tartott, mivel ellenfelünk szinte azonnal kiegyenlített. Ez után pedig nem volt kétséges, hogy melyik csapat örül majd a találkozó végén, kevés helyzetünket nem tudtuk értékesíteni, Szabolcs pedig kegyetlenül lehengerelt minket, így 1-4-re kikaptunk.

A hosszabb szünet és az ebédidő is esélylatolgatással indult, de az kétségtelen volt, hogy az előttünk álló találkozókat meg kell nyernünk, és a Fejér megyeiek ellen elveszített 2 pont is egyre jobban hiányzott. Közben Vas leikszelt Szabolccsal, Fejér pedig verte Komáromot, miután mindkét csapat 7 ponttal állt. Így léptünk pályára Komárom-Esztergom ellen, ahol jó játékkal sikerült 3-1-re diadalmaskodnunk, de ekkor már tudtuk, hogy továbbjutásunk a szabolcsiak kezében van, akik ha nyernek Fejér ellen, még esélyt hagynak nekünk egy nagyarányú győzelemre és a továbbjutásra. Hangosan és lelkesen szurkoltunk Szabolcsnak és reméltük, hogy megteszik nekünk azt a "szívességet", hogy elverik Fejért. A tabella élén álló két gárda azonban nem feszült egymásnak és egy baráti 1-1-es mérkőzést követően már nyugodtan gondoltak a másnapra. Mi pedig a kiesés tudatában léptünk pályára a csoport zárómérkőzésén a feljavuló vasiakkal szemben, akik hitehagyott csapatunkat 2-1-re legyőzték. Persze ezen a mérkőzésen is mi rúgtuk az első gólt...

Az este során a szokásos díszvacsorára a DVSC Nagyerdei Stadion VIP termében került sor, ahol házigazdáink kitettek magukért. A teremből a közvetlen kijutás a lelátóra lehetővé tette a stadionnal való közvetlen ismerkedést, és miután a házigazdák a reflektorokat felkapcsolva fényárba borították a pályát is, a közösségi oldalakat elárasztották a sporik által készített fotók és selfie-k. A jó hangulat és a finom ételek mellett kis búfelejtést tarthattunk, hiszen reálisan a felsőházba jutást el kellett volna érnünk, így viszont a 13-16. helyért játszhattunk másnap.

Sajnos az új nap sem hozott új lendületet, s bár az első mérkőzésünkön Békés ellen vezettünk, szintén kiegyenlítettek, majd büntetőkkel a meccset is nyerték. Utolsó meccsünkre Csorba Csaba már inkább a kevesebbet szereplő játékosoknak adott lehetőséget, és egy közönségszórakoztató, de számunkra keserű 7-4-es vereséget könyvelhettünk el Jász-Nagykun-Szolnok megye ellen. A mérkőzés igazi különlegessége az volt, hogy Tímár Máté, aki előző nap inkább a szabálytalan belépőkkel hívta fel magára figyelmet, lőtte összes gólunkat, és vitte a hátán a csapatot.

Azt tudtuk, hogy egy tornagyőzelem után mindig nehéz a szereplés, de az első nyolc hely valamelyike "kijárt" volna a csapatnak. Az élet viszont furcsamód igazolta magát, hiszen eddig még egyetlen tornagyőztesnek sem sikerült megvédeni a címét, ráadásul a győzelem után rendszeresen látványos visszaesés volt tapasztalható. És idén még az a pici szerencse sem állt mellénk, amely tavaly megvolt. Ennek ellenére egy nagyon jó hangulatú tornán szerepelhettünk, és szereztünk újabb tapasztalatot. Jövőre reméljük, hogy sikeresebb szereplést látunk majd, és legalább olyan jó szervezést, amit a Hajdú-Bihar megyei kollégák mutattak.

A rendezvény tabellái, eredményei elérhetők IDE KATTINTVA, a csapat mérkőzéseinek videói hamarosan Youtube-csatornánkon lesznek elérhetők.

Utolsó módosítás 2015. január 12. hétfő, 14:34

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére