2014. január 11. szombat, 08:43
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Január 11-12-én Budakalászon és Szentendrén rendezik a 9. Országos Sípmester Fesztivált

Ebben az esztendőben az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága és a Pest megyei Játékvezetői Bizottság szervezi az Országos Sípmester Fesztivált január 11-12-én, mely már a kilencedik ilyen rendezvény lesz. Az ország 19 megyéje és a főváros játékvezetőiből alakított válogatottak mérik össze a tudásukat a teremben, és ezúttal nem az ő szájukban lesz a síp...

A tornára Budakalászon és Szentendrén kerül sor, az eseményt a két város polgármestere nyitja meg, előbbi helyszínen Rogán László, utóbbin pedig dr. Dietz Ferenc. A csoportmérkőzések 8:20-kor kezdődnek, és egész nap zajlanak. Vasárnap a helyosztókat játsszák a csapatok, Szentendrén az alsóházba jutott gárdák küzdenek a jobb helyezésért, Budakalászon pedig a felsőház mérkőzéseit bonyolítják le, az eredményhirdetés ugyanitt lesz 14:00-kor. A teljes program elérhető ide kattintva.

A szombati budakalászi napot színesíti továbbá az 1. Pest megyei Focigála Torna, így nemcsak a "sporikat" láthatjuk játszani, hanem a parlamenti képviselőket, Pest megyei polgármestereket, a tucatnyi volt válogatott NB I-es játékossal felálló Pest megyei Grundfocisták csapatát, és az MLSZ megyei igazgatóiból álló együttest is. A megnyitó 12:35-kor lesz, a mérkőzések 12:40-kor kezdődnek, minden csapat összeméri tudását a többivel, az utolsó mérkőzés 14:10-kor kezdődik. A rendezvényről bővebben az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság honlapján bővebben is olvashat. A belépés díjtalan, és a kilátogatók egy hamisítatlan futballélménnyel gazdagodhatnak majd.

Az Országos Sípmester Fesztivál története (az adatok sorrendben: torna sorszáma; helyszíne; időpontja; rendező szervezete; győztes csapata):

1.; Dunaújváros; 2006.02.11-12.; Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség; Bács-Kiskun
2.; Békéscsaba; 2006.12.16-17.; Békés Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest
3.; Szombathely; 2007.12.15-16.; Vas Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest
4.; Gyöngyös; 2008.12.13-14.; Heves Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest
5.; Székesfehérvár; 2009.12.12-13.; Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség; Baranya
6.; Nyíregyháza; 2010.12.11-12.; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó Szövetség; Heves
7.; Győr; 2011.12.10-11.; MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság; Békés
8.; Gyula; 2013.01.12-13.; MLSZ Békés Megyei Igazgatóság; Heves


A torna kialakulásáról: a 2006-os évet megelőző esztendőkben már rendszeres volt a keleti és a nyugati megyék (10-10) játékvezetői tornája, melynek győztesei spontán szervezés alapján (meghívásra) valahol megmérkőztek egymással. A keleti torna résztvevői: Bács, Békés, Borsod, Csongrád, Hajdú, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs, Szolnok - Budapest leginkább a nyugati tornán vett részt. A résztvevők köre folyamatosan alakult az aktuális körülményekhez, induláskor döntően az országos keret tagjaira (játékvezetők, ellenőrök) épült. Sípmester fesztiválnak Szarka Zoltán, a Vas megyei JB jelenlegi elnöke nevezte el. A történelmi első fesztivál vasárnapi gálamérkőzése a jv-válogatott - újságíró-válogatott találkozó volt. Jellemzően minden eseményen országos JB-elnöki értekezleteket is tartottak, amelyeken a tavaszi feladatok egyeztetése volt napirenden.

A tavalyi gyulai tornán a Heves megyeiek diadalmaskodtak. A csapat vezetője, Kelemen Attila JB-elnök a következőképpen tekint a 9. torna eseményei elé: - Tavaly december 13-án Hevesen egy ötcsapatos tornán vettünk részt, ahol Pest megye is képviseltette magát. Hasonló szabályok szerint játszottunk, mint a budakalászi és szentendrei tornán fogunk. Emellett december 28-án a "Focival a gyógyulásért" elnevezésű rendezvényen léptünk pályára. E két esemény remek felkészülési alapul szolgált számunkra. A hétvégi torna célkitűzése a részünkről a szokásos: "Csak éljük túl a szombatot!" jelmondattal tudnám körülírni. Mindig így indulunk neki, de az elmúlt három évben kétszer győzedelmeskedtünk a végén. Persze tudjuk, hogy nem mi vagyunk a legügyesebbek, de szerencsénk is volt, valamint példátlan összefogás jellemzi csapatunkat.

A 2013. évi győztes Heves megyét képviselő csapat névsora:Domoszlai János, Ducsai József, Farkas Ádám, Jávorszki Zoltán, Kelemen Attila, Kis Zsolt, Lovas Norbert, Mencsik László, Szert Balázs, Tóth Zoltán, Varga Gábor, Varga László. Csapatvezetők: Birincsik József, Szabó Sándor, Szigetvári Zsolt.

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére