2013. augusztus 17. szombat, 05:56
Értékeld ezt a cikket
(1 Szavazat)

Laczkó Zoltán idén a "parkett ördöge"

Laczkó Zoltán a legjobb futsalos Laczkó Zoltán a legjobb futsalos Máté Attila

A napokban lett 44 éves, és egy tehetséges utánpótláskorú focista apukája. Nem mellesleg csaknem két évtizede meghatározó alakja a megyei játékvezetésnek, amelyből tizenöt évet az elitben, az NB III-as keret tagjaként „húzott le”, több elismerés tulajdonosa. Lackó Zoltán két éve visszavonult a nagypályás játékvezetéstől, azóta a pálya széléről követi az eseményeket. Teszi ezt ellenőrként, illetve az NB II-es futsal-bajnokságban, ahol idén a legjobb Pest megyei játékvezetőnek járó Sporiszelet-díj kitüntetettje lett.

- Hogyan fogadta a „nagy hírt”?

- Nagyon meglepődtem, hiszen olyan játékvezetők vannak körülöttem, akiket magasabban jegyzettnek tartok magamnál. Amióta abbahagytam a nagypályás működés, jobban tudok koncentrálni a futsalra, hiszen ez tölti ki minden időmet, gondolom ez meg is látszik a teljesítményemen…

- Milyen fontos Önnek egy ilyen elismerés?

- Ez egy nagy elismerés, ami amellett, hogy nem hagyományos szakmai díj, mégis fontos. Én megpróbálom mindenkivel megtalálni a hangot, emberileg megközelíteni az esetleges problémákat. Akik ismernek, pontosan tudják, hogy nem az a játékvezető vagyok, aki egyből a lapokhoz nyúl, inkább próbálok szóban fegyelmezni.

- A díjátadón nem tudott részt venni egy örömteli családi esemény miatt…

- Igen, a fiamat leigazolta a Ferencváros U17-es csapata, és az ő szerződéskötésére kellett mennem. Másfél évig volt az MTK játékosa, de az utóbbi fél évben egy sérülés miatt kevesebb játéklehetőséget kapott, így most váltanunk kellett. Nagyon bízom benne, hogy magasabb szintre jut majd el a labdarúgásban játékosként, mint én játékvezetőként.

- Az, hogy Ön a játékvezetésben ilyen karriert tudhat a háta mögött, meglátszik az ő játéktéri viselkedésében?

- Persze. Jobb a szabályismerete, mint a társaié, és rendkívül sportszerű a játékvezetőkkel. Mindössze egy piros lapot kapott eddig, egy gólhelyzet szándékos kezezéssel történő megakadályozásáért. De azt gondolom, ez benne van a játékban, így nagyobb problémája sose legyen!

- A díjra visszatérve, jövőre szeretne újrázni?

 

- Ha lesz rá esély, mindenképpen. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani, de szerencsére nagyon nagy a „konkurencia”. Viszont ellenőrként és futsal-játékvezetőként is olyan csapat tagja vagyok, ahol jól érzem magam. Teszem a dolgom, azt, amit szeretek. Azt hiszem, ez az egyik legnagyobb díj, amit kaphat az ember az élettől…

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére