2013. július 14. vasárnap, 14:20
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Első osztályú edzőtáborozás az NB III-asoknak

Első osztályú edzőtáborozás az NB III-asoknak mlsz.hu

Ilyen még nem volt a magyar labdarúgó-játékvezetés honi történetében: az átszerveződő bajnoki rendszerben ötnapos központi edzőtábort szerveztek az NB III-as keret tagjainak.

Az élvonalbeli és a másodosztályú játékvezetői és asszisztensi keret nyári kurzusa utáni héten a frissen kialakított NB III-as csoport tagjai vettek részt ötnapos kurzuson a bevált helyszínen, a vecsési Airport Hotelben. Az MLSZ JB elnöke, Berzi Sándor köszöntötte a harminc játékvezetőt és a hatvankét asszisztenst, majd Puhl Sándor alelnök ismertette a résztvevőkkel az MLSZ JB elvárásait. Az ország minden megyéjéből verbuvált társaság ezt követően elméleti tesztet töltött ki. Előadást hallgathattak a versenykiírásról, a versenyszabályzatról Csíki Károly versenyigazgató jóvoltából, míg Gaál Gyöngyi a mérkőzés előtti és utáni teendőkről értekezett. Hanacsek Attila alelnök igazoltan volt távol, hiszen dr. Hegyi Péter társaságában az UEFA Convention háromnapos frankfurti összejövetelén képviselték az MLSZ JB-t.

A második napon a súlyos szabálytalanságok felismeréséről és következetes büntetéséről Puhl Sándor, a büntetőterület felügyeletéről pedig Ábrahám Attila osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Délután a fizikai felkészülés került terítékre Sáfár Sándor szövetségi edző jóvoltából, majd a vecsési futballpályán következett a Practical session, vagyis gyakorlati foglalkozás várt az edzőtáborozókra. A harmadik napon ismét Ábrahám Attiláé volt a szó, aki a játékvezetők helyezkedését vette górcső alá. Tóth Vencel a nyilvánvaló gólhelyzetek témakörét járta körül részletesen. Juhos Attila a szimulálásról, Arany Tamás pedig a kezezések helyes elbírálásáról beszélt az UEFA útmutatásai alapján.

Időközben megérkezett a harminckét játékvezetői ellenőr is, akik úgyszintén kitöltötték az elméleti tesztjüket. Az ellenőrök szakmai felkészítését Tóth Vencel fogta össze. A negyedik napon Juhos Attila a szabálymódosításra és az előnyszabály megítélésére tért ki, míg a Régiók Kupája olaszországi döntőjéről UEFA-ellenőrként nemrég hazatérő Székely Ferenc a lestesztet prezentálta és a leshelyzetek helyes elbírálásáról tartott előadást.

A zárónapon Kiss Béla a játékvezető fegyelmező tevékenységét elemezte, Ábrahám Attila a tartalék-játékvezető feladatait taglalta, Puhl Sándor az ellenőri jelentés változásait tette közzé, aztán kiértékelték a szellemi tesztet. Közel három hét múlva fizikai felmérő vár az NB III-as keret játékvezetőire és asszisztenseire, addig is memorizálhatják mindazt a sok hasznos információt, amit elsajátíthattak az emlékezetes vecsési öt nap során.

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére