2013. június 17. hétfő, 14:31
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Professzionális játékvezetők az élvonalban

Németh Ádám a megyei elnökség munkájából is kiveszi részét Németh Ádám a megyei elnökség munkájából is kiveszi részét pmlszjb.hu archív/Máté attila

Június 13-án ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, ahol többek között arról is döntöttek, hogy hivatásos játékvezetői keret készül az új labdarúgó idényre, melynek tagja Németh Ádám is.

 

Az elnökségi határozatnak megfelelően 12 fős hivatásos játékvezetői kar jön létre, amelynek tagjai a teljesítményükkel megalapozott juttatásban részesülnek. A hivatásosok fizetése és a gólvonali játékvezetők foglalkoztatása mellett az MLSZ, az egyesületekkel közösen, jelentős egyéb többletköltségeket is vállal annak érdekében, hogy a játékvezetés színvonala emelkedjen, hiszen a szövetség vállalja a játékvezetők szállás-, illetve útiköltségének térítését, felszerelését, illetve a szükséges kommunikációs eszköztárak beszerzését is. A most profivá lett játékvezetők három évre szóló megbízási szerződését hosszabbíthatja évente a szövetség a teljesítmény függvényében.

Az MLSZ elkötelezett azon a téren, hogy látványosan javítsa az élvonalbeli játékvezetés színvonalát, és ezért – a klubokkal közösen – jelentős anyagi áldozatokat is hoz a jövőben. Az elnökség tavaly novemberi ülésén megtárgyalta és elfogadta a Játékvezetői Bizottság előterjesztését a magyar labdarúgó-játékvezetés fejlesztési tervéről. Ennek részeként, a jobb teljesítmény érdekében – az UEFA ajánlását támogatva és elfogadva – döntött a gólvonali játékvezetők alkalmazásáról az OTP Bank Liga 2013-2014-es idényétől. Ezzel párhuzamosan arról is döntés született, hogy ki kell alakítani a játékvezetői kereten belül egy hivatásosokból álló állományt.

Az NB I-es hivatásos játékvezetők névsora:
Andó-Szabó Sándor (FIFA), Becséri Dániel, Bognár Tamás (FIFA), Erdős József, Fábián Mihály (FIFA), Farkas Ádám, Iványi Zoltán, Kassai Viktor (FIFA), Németh Ádám (FIFA), Solymosi Péter, Szabó Zsolt, Vad II István (FIFA)
Utolsó módosítás 2013. június 17. hétfő, 14:50

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére