2013. február 08. péntek, 07:56
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Nívós rendezvénnyel készültek a feladatokra a Pest megyei játékvezetők

Az átadásra váró díjak tetemes mennyiséget tettek ki Az átadásra váró díjak tetemes mennyiséget tettek ki © Máté Attila

Pest megyében hagyományosan - mint minden hasonló szervezetben - minden év elején rendezik meg a  játékvezető bált, ahol a sípmesterek ünnepelve, emlékezve, könnyed hangulatban hangolódhatnak rá a bajnoki év előttük álló kihívásaira.  A meghívottak idén az utóbbi évek legszínvonalasabb rendezvényén vehettek részt, melynek fényét a helyszín is emelte, hiszen a bálnak a balatonőszödi Kormányüdülő adott otthont.

A rendezvényen készült 226 fotót Facebook oldalunkon, vagy ide kattintva megnézheti!

 

A bál fényét emelete, hogy idén több mint harminc jubilánsról és díjazottról emlékezett meg a Játékvezetői Bizottság, illetve a távolság ellenére több neves sportvezető is megtisztelte azt jelenlétével. Idén első alkalommal Puhl Sándor az MLSZ JB alelnöke is elfogadta a meghívást, de a társmegyék részéről részt vett a Komárom-Esztergom megyei JB elnök Horváth Sándor, és a nógrádiak képviseletében Schoblocher István JB elnök is, valamint a Pest megyei társadalmi elnökség képviseletében Rózsavölgyi Sándor alelnök. Az este hivatalos programja Székely Ferenc Pest megyei JB elnök rövid megnyitójával vette kezdetét, melyet Benkő Tamás megyei igazgató szavai követtek. Az igazgató köszöntőjében kitért a "hely szellemére", utalva arra, hogy a rendezvénynek helyet biztosító étterem alatti konferenciateremből szivárgott ki az az "őszödi beszéd" néven elhíresült hangfelvétel, amely soha nem látott mélységekbe taszítva a magyar közbeszédet, máig is fennálló komoly politikai konfliktusokat és a 2006-os utcai megmozdulásokat eredményezte. "A hely szelleme jogos gondolkodásra késztetett, így nem is készültem, hosszú szöveggel, nehogy kiszivárogjon... Ezt meghagyom inkább Puhl Sándornak" - zárta meglepően rövid megnyitóját az igazgató, majd átadta a mikrofont az MLSZ JB alelnökének.

Puhl Sándor a tőle megszokott könnyed hangvétellel köszöntötte a megjelenteket, és külön köszönetet mondott a játékvezetők családtagjainak ahhoz, hogy biztosítják a nyugodt hátteret a sportemberek számára. "Nagyon sok fiatal arcot látva örömmel tölt el, hogy látszik a fejlődés. De a fiatalok figyelmét szeretném arra felhívni, hogy a tapasztalatot csak az idősebbek segítségével szerezhetik meg, és mivel a megyék adják az alapot a magasabb osztályokhoz, illetve a nemzetközi játékvezetéshez, ezek az alkalmak különösen fontosak, hogy összekovácsoljanak bennünket. Ezért mindenkinek köszönettel tartozunk, és számítunk mindenki munkájára" - mondta a korábban négyszeres világ legjobb játékvezetője.

A köszöntők után hosszú percekig adták át a díjazottak kupáit és emléklapjait a prominensek. Többen kaptak 10, 15 éves játékvezetői tevékenységükért elismerést, míg 20 éves működésért - a hivatalos elfoglaltsága miatt távollévő - Farkas Balázs FIFA futsal kerettag és Platschek Jenő vehetett át méretes serleget. Baráth Zoltán 30, Kiss Tibor Zoltán 35, Ádám Mihály volt JB elnök pedig 40 éves karrierjét ünnepelte az estén. Örömteli volt, hogy 45 éves működéséért Toldi András és Zagiba Ferenc is személyesen vette át a kitüntetést, a Gombás Attila-díj idei kitüntetettje pedig az igen meglepett Boros Zoltán lett.

A jubilánsok után a Halhatatlan Sípmesterek Tornájához kapcsolódó díjakat a torna létrehozói, Gyarmati Pál és neje Ildikó asszony, valamint a torna védnöke Ádám Mihály adta át Székely Ferenc társaságában. A hivatalos programot három fogásos vacsora, tánc és tombola követte, a vidám játékvezetők egészen hajnali háromig mulattak. A reggeli ébredés után azonban mindenki hazaindult és már a héten megkezdte a felkészülést, hiszen február 24-én elméleti és fizikai felméréssel indul a sporik számára a bajnokság...

A 2013 évi díjazottak névsora:

JUBILÁNSOK

10 éves játékvezető működés

Kelemen István, Kiss Róbert, Dr. Molnár Péter, Perepatics Lilla (FIFA futsal), Tornyai Richárd, Vígh-Tarsonyi Gergő

 

15 éves játékvezetői működés

Berki András, Józan Csaba, Kara Pál, Osztolykán Zoltán, Pallai Pál, Simon János, Tóth Péter, Udvarhelyi Pál

 

20 éves játékvezetői működés

Farkas Balázs (FIFA futsal), Platschek Jenő

 

30 éves játékvezetői és ellenőri működés

Baráth Zoltán

 

35 éves játékvezetői működés

Kiss Tibor Zoltán

 

40 éves játékvezetői és ellenőri működés

Ádám Mihály, Berki Zoltán

 

45 éves játékvezetői és ellenőri működés

Toldi András, Tóth Károly, Zagiba Ferenc

 

Szakmai díjazottak

Gombás Attila-díj - Boros Zoltán     átadta Puhl Sándor

Oláh Tibor emlékplakett - Jakab Árpád     átadta Máté Attila

Huvé János emlékplakett - Kamal Norbert     átadta Schoblocher István

Boros László emlékplakett - Platschek Jenő     átadta Székely Ferenc

 

Utolsó módosítás 2013. február 08. péntek, 22:36

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére