2013. január 20. vasárnap, 12:10
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Trónfosztás a Halhatatlan Sípmesterek Tornáján

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Halhatatlan Sípmesterek Tornája Gödöllőn. A tavalyi kupagyőztes Heves megyei játékvezető válogatott nagy reményekkel indult a tornán, azonban kissé eltaktikázva a Jász-Nagykun-Szolnok megyei sporikkal vívott meccsüket, csak a bronzéremért játszhattak.

 

Ismét jó hangulatú rendezvényen vehetett részt az a mintegy kétszáz sportbarát, aki január 19-én, szombaton kilátogatott a gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola sportcsarnokába. A 3. Halhatatlan Sípmesterek tornáján egész délelőtt pattogott a labda, és sokszor küzdelmes, néha szó szerint vérre menő küzdelmeket produkáltak a jobbára játékvezetőkből verbuvált csapatok.

Az események reggel fél tízkor vették kezdetüket, amikor a torna életre hívója, Gyarmati Pál, majd a fődíjat felajánló védnök, Ádám Mihály egykori Pest megyei JB-elnök köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Benkő Tamás az MLSZ Pest megyei igazgatója nyitotta meg a rendezvényt, amely rögtön a házigazda Pest megye és a friss „20 megye tornája” győztes Heves megye összecsapásával kezdődött.

A papírforma már a nyitómeccsen érvényesült, a hevesi kollégák – annak ellenére, hogy öt (!) alapemberük nélkül álltak fel – nyugodt 2-0-s győzelmet arattak. Ennek tükrében a következő meccsen Hevesnek már egy döntetlen is elég lett volna a döntőbe jutásért, mivel a szolnokiak döntetlent játszottak Pest ellen, de a kényelmes, akciómentes futballal taktikázó címvédőket egy szerencsétlenül pattanó lövés taszította hátrányba, melyet a szilárd védekezésre beálló jászságiak már nem is engedtek kiegyenlíteni.

Eközben a másik ágon Nógrád megye csapata a főszponzor Raiker Kft. és az Opel Difer ellen biztosan került a bajnoki cím közelébe. A Raikeres fiúk még a bronzmeccsen is megcsillantották keménységüket, de a hevesi sporik sportos elégtételt véve, 5-1-re tömték ki a Raiker kapuját.

A kisebb sérülésektől eltekintve igen sportszerű, és szórakoztató napot sikerült ismét összehozni Gyarmati Páléknak, és reméljük, jövőre is hasonló színvonalú rendezvénnyel fogunk majd gazdagodni. Futballszakmai szempontból Hadnagy Levente, a Pest megyei válogatott szakvezetője röviden, kis malíciával hangjában összegezte a nap tapasztalatait: „Ismét hadilábon álltunk a szerencsével, de a jövőben talán e téren is fejlődünk majd. A mai nap legnagyobb pozitívuma, hogy 2007 óta először végre akadt egy száz százalékosan kijátszott gólhelyzetünk, és több távoli lövésünk is kaput talált…”

Képgalériánk, IDE KATTINTVA 108 felvétellel Facebook oldalunkon elérhető az eseményről!

 

A torna eredményei:

<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->helyezett Nógrád megye

<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->helyezett Jász-Nagykun-Szolnok megye

<!--[if !supportLists]-->3. <!--[endif]-->helyezett Heves megye

<!--[if !supportLists]-->4. <!--[endif]-->helyezett Raiker Kft.

<!--[if !supportLists]-->5. <!--[endif]-->helyezett Pest megye

<!--[if !supportLists]-->6. <!--[endif]-->helyezett Opel Difer Kft.

 

Gólkirály Bogár Gergő, Nógrád

Legjobb mezőnyjátékos Tóth István, Nógrád

Legjobb kapus Solymosi András, Pest

Legjobb játékvezető Kamal Norbert

 

Utolsó módosítás 2013. január 21. hétfő, 08:41

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére