2013. január 17. csütörtök, 18:41
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Egy hellyel előrébb a tavalyinál - a Pest megyei játékvezető válogatott 12. lett Gyulán

Két napon át hömpölygött a játékvezetői focifolyam Gyulán. 
A VIII. Országos Sípmester Fesztiválon, a „20 megye tornáján” ezúttal a hevesiek diadalmaskodtak, 
de valójában a közel 400 résztvevő egyaránt nyert – ápolták a sportbaráti kapcsolatokat, jó hangulatú, 
sportszerű mérkőzéseket vívtak, és élményekkel gazdagodtak.


Két helyszínen, a Prohászka Zsolt városi tornacsarnokban és a Göndöcs Benedek Középiskola sportcsarnokában rendezték meg a tornát, ahol a 19 megye és a BLSZ játékvezető válogatottjai mérkőztek egymással. A házigazda békésiek voltak a címvédők, akik ezúttal Hrabovszki András, Szpisják Zsolt, Megyebíró János és társai, a munka dandárját végző megyei kollégák révén a vendéglátásban jeleskedtek - számolt be a tornáról az MLSZ honlapja.
A döntő érdekessége, hogy Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg a csoportmeccsek során is találkozott, akkor 1–1 volt az eredmény. A fináléban bár kétszer is vezettek a hevesiek, ellenfelük mindkétszer kiegyenlített, ám a találkozó ötödik gólja eldöntötte a győztes kilétét. A hangulatra és az összetartásra jellemző, hogy nem csak a győztes, hanem a vesztes is örömtáncot lejtett a parketten.
Az Országos Sípmester Fesztiválon többek között jelen volt Puhl Sándor és Hanacsek Attila, az MLSZ JB alelnökei, Tóth Vencel, az MLJT elnöke is. A gólkirály Vad II István (BLSZ), a legjobb kapus Medovarszki István (Békés), a legjobb mezőnyjátékos Mencsik László (Heves) lett.
Megyénk válogatottja az idén a tavalyi eredményen kicsit javítva a 12. helyezést szerezte meg, így ismét a középmezőnybe tartozó csapattal sikerült kiállnunk. Hadnagy Levente, a válogatott vezetője ennek ellenére derűsen nyilatkozott a tornáról honlapunknak:
"A srácokkal az eredményhirdetésnél azon viccelődtünk, hogy ha ezt az ütemet tartjuk, a következő évtized derekán már a dobogóért küzdhetünk. De tréfát félre téve, évek óta nem játszottunk ilyen jól, és kis szerencsével sokkal előrébb tudtunk volna végezni" - mondta el a sportvezető. Kiemelte, hogy a keretekben történő fiatalítás a válogatottban is érezteti hatását, hiszen az idei tornán öt új fiatal mutatkozhatott be a csapatban. Ráadásul fiaink azzal a Bács és Fejér megyével vívtak igen szoros mérkőzéseket, akik a későbbiekben a bronzéremért csatáztak egymással.
"A mérkőzéseink eredményei azért beszédesek, és bizakodásra adnak okot. A kezdőmeccsen Vassal játszottunk egy kényelmes döntetlent, majd sikerül Győrt legyőznünk 1-0-ra. Ezt követően játszottunk ki-ki meccset Fejér megye ellen, ahol nem volt szerencsénk, így kikaptunk 1-0-ra. A Bács elleni meccset tehát meg kellett volna nyernünk a továbbjutáshoz, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, így 0-0 után búcsúztunk az élmezőny lehetőségétől. A 9-12 helyért játszva Somogy ellen a lefújás előtt 13. másodpercben kaptuk az egyenlítő gólt és 1-1 után a szétlövésben hibáztunk. Ez már lelkileg sok volt a csapatnak, így nem csoda, hogy Komárom simán lelépett minket 2-0-ra..."
Hadnagy Levente azonban nem éli meg kudarcként a 12. helyezést. Elmondta, hogy szerinte a csapat jó úton halad, és egy-két gólerős játékossal méltó ellenfelei lesznek a jövőben kollégáiknak a hasonló rendezvényeken. A csapatvezető szerint a válogatott legjobbja Ónodi Zoltán volt, és méltatta az ifjú Jakab Árpád teljesítményét is. Van tehát hova fejlődnünk, és ezt a csapat a hétvégén a 3. Halhatatlan Sípmesterek tornáján bizonyíthatja, ahol többek között a Heves megyei játékvezetőkkel is szembe kerülnek majd.

 

Utolsó módosítás 2013. január 17. csütörtök, 19:54

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére