2011. október 14. péntek, 19:13
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Október 17-én, hétfőn egy asztalhoz ülnek a játékvezetők és az edzők

Október 17-én, hétfő délután 13 órára kötetlen beszélgetésre hívja az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a megyei csapatoknál dolgozó szakvezetőket.

Az asztal egyik oldalán az igazgatóság égisze alatt működő Játékvezetői Bizottság elnöke, Székely Ferenc egykori FIFA-kerettag játékvezető-asszisztens és Oláh Gábor bizottsági tag, jelenlegi NB I-es vezetőbíró, míg a másik oldalán a Pest megyében dolgozó edzők foglalnak majd helyet.

Az összejövetel miértjéről, hátteréről Benkő Tamás Pest megyei igazgató adott felvilágosítást:
- Egyfelől sajnálatosan elszaporodott az elmúlt hetekben a játékvezetők terhére elkövetett agresszív cselekmények száma, másfelől számos edző és egyesületi sportvezető illeti kritikával a játékvezetők teljesítményét nem csupán a szigorúan vett szakmai produkció, hanem a viselkedés, hozzáállás vagy éppen a felkészülés szempontjai szerint. Legyünk reálisak: a játékvezetőkkel kapcsolatban megfogalmazott kritikai észrevételek számos esetben nem alaptalanok. Természetesen ebben a helyzetben is "kettőn áll a vásár", azaz nem gondolom, hogy az edzők-játékosok kontra játékvezetők viszonyrendszerben csak és kizárólag az előbbiek tehetők felelőssé, ha kialakul egy-egy nem kívánatos perpatvar, amelynek lezárásaként "elcsattan" - jó esetben - egy-egy sárga, illetve piros lap a spori kezében. Szeretném, ha nem csupán üres szólam lenne, hogy a játék és a szereplők - játékosok, edzők, bírók - céljai közösek, a résztvevők tevékenysége egyaránt a labdarúgás érdekeinek szolgálatára irányul. Az összejövetelen őszinte, tiszta, személyeskedéstől mentes, sportszerű párbeszédet várok mindkét "szemben álló" fél részéről, hogy a játékvezetők felkészítésében, továbbképzésében hatékonyan felhasználható információk kerüljenek terítékre. Az október 17.-ei időpont azért is tűnik ideálisnak, mert egy nappal később a megyei másodosztályú, majd harmadnap az NB III-as és a "megye-egyes" kerettag játékvezetőknek tart továbbképzést a Játékvezetői Bizottság, így a reményeim szerint az előremutatás, a segítség, az együttgondolkodás szándékával megfogalmazott hétfői edzői gondolatok frissen juthatnak el azokhoz, akikre elsősorban vonatkoznak az észrevételek.

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága október 17-én, hétfőn 13 órakor az igazgatóság székhelyén, a Megyeháza (1052 Budapest, Városház utca 7.) első emeleti Török Ignác (nagy 102-es) termében várja - bajnoki osztálytól és korosztálytól függetlenül - azon edzőket, akik Pest megyei csapatok mellett tevékenykednek.

A fórum moderátori szerepét Benkő Tamás igazgató tölti majd be.

 

Utolsó módosítás 2011. október 14. péntek, 19:47

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére