2011. szeptember 29. csütörtök, 10:13
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Hadnagy Levente: az utánpótlás megteremtése a legfontosabb feladatunk

Hadnagy Levente szemei folyamatosan az utánpótláson vannak Hadnagy Levente szemei folyamatosan az utánpótláson vannak Máté Attila

A július 1-jétől regnáló Pest megyei Játékvezető Bizottság fő céljának a játékvezetők körében végrehajtandó minőségi fiatalítást tűzte ki maga. Ebben különösen nagy szerepet kapott a hat év után, a Pest megyei játékvezető berkekbe visszatért Hadnagy Levente, korábbi országos játékvezető, aki bizottsági tagként szinte egy személyben felelős a játékvezetők utánpótlás-programjának kialakításáért és végrehajtásáért.

„A legfontosabb teendőnk volt megismerni azokat a játékvezetőket, akik az utánpótlást jelenthetik, majd a tálent-mentor program segítségével elindítani őket egy olyan úton, amely lehetővé teszi, hogy közülük minél többen kerülhessenek az Akadémiára” – mondta el feladatairól a szakember. Megítélése szerint két kiemelt körben gondolkodhat a megyei elnökség. Elsődlegesen az 1987-93 között született fiatalok, akik a koruk alapján alkalmasak az Akadémiai felvételre, de csaknem ilyen fontos azon játékvezetők előmenetelének biztosítása is, akik az Akadémiára már nem nyerhetnek felvételt, de egy jó osztályerősítést jelenthetnek, ha feljebb kerülnek. Hadnagy Levente szerint ez utóbbi csoport szakmai tapasztalatai minőségileg javíthatják a megyei mérkőzések bíráskodásának színvonalát és párhuzamosan ezzel segíthetik a fiatalabb, tapasztalatlanabb játékvezetők képzését és előrébb jutását is.

 

 

A felkéréssel kapcsolatban Hadnagy Levente megjegyezte, hogy baráti szinten már nagyon régóta beszélgettek arról, mivel, hogyan tudnák megújítani, fejleszteni a megyei játékvezetést. „Nagyjából egy éve kezdtem újra a mérkőzések ellenőrzését, és a szakmai munkát a megyénél. De már évek óta beszéltünk arról, hogy a régi országos kerettagok bevonásával valahogy frissítsük, javítsuk a játékvezetést a megyében. Így nem volt váratlan a megkeresés… Tavaly hoztam egy döntést azzal, hogy újra kezdtem itt a munkát, most pedig nagyobb lehetőséget kaptam, és örömmel végzem a többi elnökségi taggal és a játékvezetőkkel együtt.”

A teendőkről Hadnagy Levente úgy gondolja, hogy elsődlegesen nem az ő feladata a játékvezetők tevékenységének megítélése. „Nem hiszem, hogy felvállalható lenne, hogy néhány év kihagyás után teljes felelősséggel döntsek egy-egy játékvezető teljesítményéről. Ebben ezért szorosan együttműködünk az ellenőrzéssel, konkrétan Gaál Bencével, illetve az elnökség tagjaival. Nekem a konkrét feladat, hogy mindenkivel elbeszélgessek, feltérképezzem a jelölteket. Ez persze borzasztó időigényes feladat, de jó úton haladunk és szerintem a felelősségi körök is jól kiegészítik egymást. A legjobb eredmények elérése érdekében szeretnék szorosan együttműködni a korábbi tálent-mentor programokban részt vevő kollégákkal is, így gyorsabban, nagyobb segítséggel tudunk majd dolgozni.”

Hadnagy Levente feladatai mellé még egy nemes „kihívással” is szembesült: új kapitányként ő irányítja a játékvezetők labdarúgó-válogatottjának szakmai munkáját. „Ezen a területen szintén nem egyedül kívánom majd ellátni a teendőket, hiszen az idő nekem is véges, és a labdarúgáson kívül is jelentős feladataim vannak. A válogatottal szeretnénk majd a <<Húsz megye tornáján>> egy tavalyinál jobb eredményt elérni, de abban kell gondolkodnunk, hogy a fiatalok és idősebbek is kellő alázattal, egymás iránti megbecsüléssel legyenek a csapat tagjai. Ha már összejövünk focizni, akkor érezzük magunkat jól, és ez előbb-utóbb az eredményeken is meglátszik majd.”

Utolsó módosítás 2011. szeptember 29. csütörtök, 10:31

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére